Bestuursleden Gezocht

VACATURE BESTUURSLID ANGSAW

Vereniging ANGSAW is op zoek naar versterking!

Amsterdam Noord Groene Stad Aan het Water zet zich al ruim 25 jaar in voor de kwaliteit van Noord als plek om te wonen, te werken en te verblijven. Dit doen wij voornamelijk vanuit een stedenbouwkundig perspectief, met daarbij steeds het belang van de bewoner voorop. Onze activiteiten variëren van het organiseren van publieke avonden tot het uitbrengen van advies aan de politiek. Daarin zoeken wij steeds de verbinding op met andere bewonersorganisaties om zo samen te werken aan de toekomst van ons stadsdeel. Onze ambities zijn altijd groter dan de beschikbare tijd, dus zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden om de vereniging te versterken en nóg meer te doen voor Noord.

Waar zijn we naar op zoek?

  • Je woont in Noord, sinds kort of al heel erg lang.
  • Je weet veel over relevante onderwerpen, zoals lokale politiek, stedenbouw, ecologie, geschiedenis, architectuur etc. óf je bent enthousiast om samen met andere Noorderlingen voor het eerst meer te leren over deze onderwerpen.
  • Je bent beschikbaar voor de maandelijkse bestuursvergadering, ’s avonds op doordeweekse dagen, en bereid om daarnaast ongeveer 10 uur per maand aan de vereniging te spenderen.
  • Je bekommert je om de toekomst van stadsdeel Noord.
  • Je bent een goede luisteraar en nieuwsgierig naar de ideeën van andere Noorderlingen.
  • Je onderschrijft de kernwaarden van de vereniging, wat onder meer inhoudt dat je staat voor een Amsterdam Noord met ruimte voor wonen, werken en recreatie op een manier die ruimte laat voor het bestaande groen en het liefst zelfs positief aan de ecologie van Noord bijdraagt.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Door nu actief te worden bij ANGSAW plaats je jezelf middenin een breed netwerk aan lokale verenigingen, actiegroepen en politieke partijen op een moment dat stadsdeel Noord in rap tempo aan het veranderen is. Als er ooit een tijd is om actief te worden dan is het wel nu!
  • Je maakt kennis met andere Noorderlingen van verschillende leeftijden en achtergronden, maar met een gedeelde interesse: de toekomst van ons stadsdeel.
  • Bij ANGSAW komt een schat aan kennis en ervaring samen die je je in korte tijd eigen kunt maken. Je leert Noord als geen ander kennen.
  • Als bestuurslid bij ANGSAW ontwikkel je je organisatorische vaardigheden, zet je samenwerkingen op touw en leer je hoe je gemeentelijk beleid kritisch onder de loep neemt.

Contact

Twijfel je nog? Neem gerust contact op, dan denken we graag met je mee en kijken we samen of ANGSAW iets voor jou is. Ben je er al uit? Stuur dan een mailtje waarin jezelf voorstelt met een korte motivatie voor je sollicitatie naar: verenigingangsaw@gmail.com

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Iedereen is anders, en juist die verschillen helpen ANGSAW om tot creatieve oplossingen te komen die recht doen aan de grote verscheidenheid in Noord.

Roeland Voorbergen

Secretaris

verenigingangsaw@gmail.com

Jouw Amsterdam-Noord!